2024. július 24., szerda, Kinga, Kincsõ névnapja van.

   Rólunk   

A munkásságomról, mint borász.

A szüleim szőlőjében már gyerekként kapcsolatba kerültem a szőlészettel. Nyaranta az iskolai szünetekben a környék nagyobb gazdáinál rendszeresen bérmunkát végeztem. Ekkor kerültem közel a szőlőműveléshez, itt ismerkedtem meg a gazdálkodás alapjaival. Az 1980-as években vágtam bele az önálló gazdálkodásba. Eleinte 1-2 hektárnyi területen. Az 1990-es években őstermelőként már 5-10 hektáron folyt a gazdálkodás. Ebben az időben hoztam létre az első, 3000 hl-e pincét, ahol már borászattal is foglalkoztam.

2000-ben fektette le a Huszárbor Kft. az alapjait. 2003-ban szőlész-borász , majd borszakértői –bírálói végzetséget szereztem. Jelenleg a világ egyik legnagyobb egybefüggő pincefalujában irányítom a vállalkozást és 40 hektár szőlőültetvényen gazdálkodom.

A vállalkozás célja, hogy a borvidék hagyományait ötvözve a legmodernebb borászati technológiával olyan termékeket készítsen, amelyek megállják helyüket a legigényesebb hazai és uniós piacokon egyaránt. Vallom, hogy a minőségi magyar bor az alföldi szőlőtőkéken is megterem, ha a természetet tiszteljük, adottságaival jól gazdálkodunk. Mindennapi munkánk is ezt az elvet érvényesíti.

Megfelelő szakembereket alkalmazva olyan értéket hozhatunk létre, amely partnereink elégedettségét szolgálja és az erkölcsi sikeren túl üzleti eredményt is jelent. Immár a lehetőségeink, a borturizmus, illetve a falusi vendéglátás is a palettánkon szerepel.

A borász ars poéticája:

„Imádom a természetet, a vitális életet, a napfényt, a mozgást, a barátságot,…a bort. A szőlőtermelés és borkészítés elhivatottsága ezt az életérzést teljesíti ki számomra. Hálás vagyok és köszönöm az életnek, hogy azzal foglalkozhatom, amit a legjobban szeretek és az élettapasztalataimat, szaktudásomat átadhatom a borkultúrához hajló embereknek és a jövő nemzedékének. Bízom abban, hogy ez a későbbiekben is így marad.”

    Boraink    
Carmen

A spanyolos név mögött nagyon is egy tüzes, ördöngősen behízelgő termék áll. Vörösbor alapra érlelt, avinált, fűszerezett, magas vegetációval rendelkező, egyedi védettséget élvező.
Desszertekkel kitűnő harmóniával fogyasztható.


Huszárok bora

Házasított vörösbor, kékfrankos alapbor kiegészítve, a fogyasztás élményét növelő fajtákkal. Jellemzői: kemény, tanninokban gazdag, férfias karakterű .
A magyar világ panoráma klub 2015 év bora.
Elnevezését a borász és fia adta.


Vitézek bora

Házasított vörösbor. Cabernet Savignon alapborra házasítva még két világfajta.
Jellemző: fahordós érlelésű, vastag, vegetatív vörösbor.
A készítése három nagyvilági fajtából áll. Cabernet savignon, kékfrankos, merlot....ők az ászok.
A "HÁROM ÁSZ" márkanevet a Kft. logója viseli.
2011-ben nemzetközi aranydíjat kapott.

Huszárbor Kft. 6344 Hajós-Pincefalu, Bajai út 56. Tel: 06-78/504321 Mobil: 06-20/942-8112